null

Ми раді вітати Вас на нашому сайті!

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 95
Форма входу

Статистика
Головна » 2012 » Лютий » 25 » Новиниу січні 2012
22:20
Новиниу січні 2012

94 річниця подвигу героїв Крут

  29 січня виповнилось 94 роки події, яка увійшла в історію як «Бій під Крутами». Того дня на залізничній станції біля однойменного селища за 130 кілометрів від Києва кілька сотень захисників Української Народної Республіки чинили опір кількатисячній більшовицькій армії Михайла Муравйова.  Бій під Крутами тривав близько п’яти годин і закінчився поразкою українських загонів. У свідомості багатьох людей цей факт визначається, як героїзм української молоді. На похороні у Києві біля Аскольдової могили президент Михайло Грушевський назвав юнаків, які загинули в нерівній боротьбі, героями, а поет Павло Тичина присвятив героїчному вчинкові вірш із назвою «Пам'яті тридцяти». Трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну. 

Наша школа вшанувала героїв, які загинули під Крутами та провела низку заходів.


Інформація для батьків та учнів

     24 лютого 2012 відбудеться третій Всеукраїнський конкурс з українознавства "Патріот". Стати учасником конкурсу можуть всі бажаючі учні 2-11 класів. Конкурсні завдання цікаві, веселі й достіпні дітям з різним рівнем підготовки. Вони містять запитання з багатьох напрямків знань та відображають різнобічну інформацію про України.  Всі учасники конкурсу одержать сертифікати, а найкращі - призи.  Більш детальну інформацію дивіться на сторінці суспільно-гуманітарного циклу та на сайті присвяченому інтелектуальним конкурсам для дітей та дорослих.
 


ЗОШ №26 приймає участь у конкурсі "Знавці Грузії"
   Протягом 23.01-27.01 під керівництвом вчителів історії та географії проходив шкільний етап конкурсу ”Знавці Грузії”.
   У конкурсі прийняли участь учні 10-11 класів: Харченко Антон (10-Б), Корденко Дмитро (10-Б), Лазарев Віл'ям 10-Б) Якубовська Оксана (10-А), Кобзіна Анастасія (11-А).
   І-е місце зайняла работа Кобзіної Анастасії, з темою "Грузія у ХХ столітті”- мультимедійний проект, "Живопис Грузії” - творча робота. Ці роботи відправлені на міський етап конкурсу.

22 січня -  День Соборності України.

 
«Віднині зливаються в одно віками відділені одна від одної частини України — Галичина, Буковина, Закарпаття і придніпрянська Україна — в одну Велику Україну. Сповнилися відвічні мрії, для яких жили й за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народа Республіка. Віднині український народ, звільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної незалежної Української Держави на добро і щастя українського народу».

   День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Як відзначали це свято в нашій школі  можна переглянути на сторінці суспільно-гуманітарного циклу.


 
С праздником вас поздравляем,
От чистого сердца желаем
Зимнего снега искристого,
Неба весеннего, чистого,
Летнего солнца лучистого,
Осеннего дня золотистого!
 

 
Переглядів: 606 | Додав: Ксения | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Портал ПедПРЕСА
Корисні посилання
  • Міністерство освіти та науки
  • ІППО Донецьк
  • Краматорський міський методичний кабінет
  • Освітній портал ПЕДАГОГІЧНА ПРЕСА
  • Час
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz